maandag, juli 22, 2024
More

  Laatste berichten

  Alles wat je over montagekit moet weten

  Montagekit is een veelgebruikte kit. Montagekit kan gebruikt worden voor veel doeleinden, zoals het vastkitten van materialen tegen de wand, vloer of het plafond. Maar, wat is nou precies die montagekit? Waar kun je het voor gebruiken, wat zijn de voordelen en hoe gebruik je het?

  Montagekit in het kort

  Montagekit is een universele en elastische lijm waar je materialen mee kunt vast kitten. De lijm vult en plakt verschillende materialen. Als jij iets wilt plakken wat niet perfect in elkaar past, kan montagekit bijvoorbeeld een oplossing zijn. De montagekit is dus een soort lijm die je op veel verschillende manieren kunt inzetten. Geen wonder dat montagekit zo onwijs geliefd is bij veel mensen.

  De juiste kit kiezen

  Voordat jij de kit kan aanbrengen, is het belangrijk om na te denken waar je de montagekit wilt gaan gebruiken. Heb jij bijvoorbeeld juist een flexibele montagekit nodig, of is een wat sterkere montagekit gewenst? Is jouw ondergrond bijvoorbeeld van acryl, polycarbonaat of plexiglas? Dan is het verstandig om een zuurvrije montagekit te gaan gebruiken. Denk daarnaast goed na over de kleur van de kit. De meest gebruikte kleur is natuurlijk wit, maar ook andere kleuren zijn beschikbaar.

  Montagekit aanbrengen

  Wil jij montagekit aanbrengen? Dan is het verstandig om eerst de oppervlaktes schoon- stof- en vetvrij te maken. Gebruik hier eventueel een schone doek voor, of andere middelen. Breng vervolgens de kit aan, doe dit ongeveer om de centimeter voor het beste resultaat. De montagekit kun je door middel van verticale strepen plaatsen. Heb je de montagekit goed aangebracht? Dan mogen de twee stukken die je aan elkaar wilt kitten stevig tegen elkaar worden aangedrukt. Wacht daarna nog 24 uur tot de kit is uitgehard, en jouw aan elkaar gekitte materialen zitten goed vast! Check voor de zekerheid voor het kitten wat de droogtijd is van de kit. Dit kan namelijk iets verschillen per soort kit.

  Montagekit bewaren

  Heb jij gebruik gemaakt van montagekit, maar is er nog wat overgebleven? Dan kun je de kit vaak gewoon bewaren. Zorg er in dat geval voor dat de kit goed verpakt is. Draai het spuitmondje stevig op de koker. Je kan ervoor kiezen om een klein stuk aluminiumfolie over de koker te plaatsen, en hem daarna stevig dicht te draaien. Let er verder op dat je de montagekit op een droge en koele plaats bewaard.

  Latest Posts

  Mis dit niet!