zondag, mei 19, 2024
More

  Laatste berichten

  De populairste overhemdkragen

  Het overhemd is een belangrijk kledingstuk voor veel mannen. Maar wist je dat er verschillende soorten kragen zijn? Elke kraag beïnvloedt de uitstraling van je outfit en is verbonden met gebruiken binnen de rijke geschiedenis van herenmode. Laten we eens kijken naar de zes populairste soorten overhemdboorden en voor wie ze het geschiktst zijn:

  Kent kraag

  De klassieke Kent kraag, vernoemd naar de 19e-eeuwse hertog van Kent, heeft punten die recht naar voren wijzen. Het is de perfecte keuze voor het dragen van stropdassen en ideaal voor kantoor- en zakelijke gelegenheden. Een modernere variant, de New-Kent, heeft een bredere kraag.

  Button-down kraag

  Voor een informeel overhemd is de button-down kraag een goede keuze. De punten zijn vastgemaakt met knopen, wat zorgt voor een functionele en veelzijdige look. Deze kraag staat het best bij mannen met een breed gezicht.

  Button-under kraag

  Deze kraag lijkt op de button-down kraag, maar de knopen zijn onzichtbaar aan de onderkant van de kraag bevestigd. Hierdoor krijgt het overhemd een nette en formelere uitstraling. Deze kraag staat goed bij mannen met een ovaal of rond gezicht.

  Widespread kraag

  Voor een moderne look is de widespread kraag een goede optie. De punten staan opvallend wijd uit, wat het mogelijk maakt om dikkere stropdassen en bredere knopen te dragen. Deze kraag wordt vaak geassocieerd met formele en zakelijke gelegenheden en staat geweldig bij mannen met een smal gezicht.

  Cutaway kraag

  De cutaway kraag is breder dan gebruikelijk, maar de punten lopen vrijwel parallel aan de schouders. Dit geeft een gestroomlijnde en moderne uitstraling. Deze kraag onthult meer van het overhemd en is ideaal voor mannen met een langere nek en/of een smal gezicht.

  Vadermoorder kraag

  Deze intrigerende kraagstijl, ook wel wingtip genoemd, is speciaal ontworpen voor smoking of rokkostuums. De hoge punten doen denken aan vogelvleugels en benadrukken een zelf gestrikte vlinderdas. Deze kraag staat het best bij mannen met een vierkante gezichtsvorm.

  Deze verschillende kraagstijlen laten zien dat herenmode een samenspel is van stijl en functie. Zo kun je met overhemdboorden een boodschap uitdragen en je outfit naar een hoger niveau tillen. Door bewust te zijn van de geschiedenis weet je direct wat gepast of ongepast is in welke situatie. Dit stelt het je in staat om je persoonlijke stijl te verrijken. 

  Latest Posts

  Mis dit niet!