maandag, juli 22, 2024
More

  Laatste berichten

  Familiebedrijven in Drachten; get to know them!

  Het blijven prachtige verhalen; pake en beppe (ofwel: opa en oma), of misschien wel de ouders van de grootouders, die samen een bedrijf oprichtten, welke generatie op generatie wordt doorgegeven. Een familiebedrijf dus! En hoewel de gemoederen in zulke bedrijven zo af en toe flink kunnen oplopen, gaat het runnen van een familiebedrijf ook samen met geluk en harmonie. Want wie wilt er nou niet zo vaak mogelijk dicht in de buurt zijn van zijn of haar familie, en samen de boel regelen? En zolang de zaken tijdens een familieverjaardag niet besproken worden, valt het vaak toch best goed gescheiden te houden wat betreft werk en privé!

  Drachten is een aantal familiebedrijven rijk, waarvan je misschien wel niet eens wist dat de bedrijven in kwestie zich al generaties lang onder dezelfde families bevinden. Nieuwsgierig, benieuwd? Lees snel met ons mee en doe nieuwe info op!

  Babyplanet

  Een baby-winkel om Zwanger Nederland in haar wensen te kunnen voorzien. Hielke en Boukje waren er in 1953 vroeg bij wanneer het gaat om het openen van een baby-winkel; ze waren zowaar de eerste baby-winkel van Drachten en de vraag steeg snel. Gegroeid van 80 tot 120 vierkante meter, werd de winel van Hielke en Boukje in de opvolgende jaren een heus begrip in de omgeving. Waar het bedrijf in Drachten op haar eentje stond, heeft het bedrijf 40 jaar maar liefst 5 verschillende fysieke locaties, met de laatste locatie nog op komst; de webshop. Het bedrijf is nog steeds een groot begrip en ontzettend populair onder mommy’s (en daddy’s) to be!

  Feddema

  Feddema, dé specialist in het inkopen en verkopen van postzegels, munten, goud en zilver. Maar daar stopt het niet; ook voor oude bankbiljetten, brieven, ansichtkaarten of andere kostbare bezittingen kan je bij het familiebedrijf terecht. In de jaren 70 richtte Tom Feddema het bedrijf samen met zijn vader; ontstaan uit Toms passie. Nu, meer dan veertig jaar late is ‘Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel’ een groot begrip in Friesland, Overijssel, Groningen, Drenthe en Flevoland. Daarnaast komen er zelfs aanvragen uit het zuiden en westen van het land binnen. Feddema richt zich op het inkopen en verkopen van kostbare bezittingen van de particulier, maar het bedrijf is zelf ook continu op zoek naar schatbare verzamelingen. Wil je een bezitting laten taxeren, dan kan je geheel vrijblijvend en gratis een afspraak inplannen via Feddema.nl; zeker de moeite waard om eens te bekijken!

  Latest Posts

  Mis dit niet!