maandag, juni 24, 2024
More

  Laatste berichten

  Goed voorbereid op skivakantie

  Inpakken voor een zonvakantie is voor de meeste mensen een stuk makkelijker dan de voorbereiding van een skivakantie. Voor de zon vakantie heb je alleen een paar outfits nodig en zonnebrandspul. De wintersport vakantie heb je allereerst veel meer kleding nodig, maar ook is het belangrijk dat je je auto voorbereidt op de sneeuwcondities. Ben je overweldigd van wat je allemaal moet doen om op skivakantie te gaan, laat je niet ontmoedigen. Je leest hier alle belangrijke zaken die je nodig hebt op je goed voor te bereiden op de wintervakantie.

  Kleding

  Voor je wintersport vakantie neem je voornamelijk warme kleding mee. Ben je van plan om een middagje spa te pakken of in het zwembad te duiken? Dan kun je natuurlijk je zwemkleding ook meenemen. Pak een aantal warme truien in en vergeet ook je thermokleding niet. Deze is niet alleen handig tijdens het skiën, maar kan ook goed van pas komen als je over straat loopt!

  Skiuitrusting

  Je skiuitrusting bestaat uit twee onderdelen: de kleding en de ski’s. Als kleding heb je een goede jas en een speciale skibroek nodig. Deze zijn lekker warm en wind- en waterdicht. Daarnaast wil je ook je handen, nek en hoofd lekker warm houden. Voor je handen kun je kiezen voor handschoenen of wanten. Vingerhandschoenen hebben vingers los, waarmee je gemakkelijker dingen vast pakt. Wanten zijn iets onhandiger, maar wel een stuk warmer omdat je vingers elkaar opwarmen. Je nek en hoofd bedenk je waarschijnlijk met een helm en skibril. Neem daarnaast ook een skimasker mee, deze loopt tot je schouders door en bedekt alle kiertjes.

  Je ski’s kun je in Nederland huren of op locatie. Het voordeel van in Nederland huren is dat je niet in de vakantiedrukte bij de verhuur hoeft te staan, daarentegen moet je wel de spullen van Nederland meenemen naar je vakantiebestemming. Binnen een skiset vallen skischoenen, ski’s en skistokken. Snowboarders hebben een snowboard met bindingen en snowboardschoenen nodig. Mocht je vaker op skivakantie gaan, dan is het aan te raden om je eigen schoenen te kopen. Hiermee maak je het skiën of snowboarden een stuk plezieriger!

  Auto

  Je kunt bij je garage een wintercheck laten uitvoeren. Je bent verplicht om winterbanden of vierseizoenenbanden onder je auto te hebben. Daarnaast kan een sneeuwkettingplicht gelden als het gesneeuwd heeft, neem deze daarom voor de zekerheid mee! Voldoe je hier niet aan, dan kan je verzekering kiezen om geen vergoeding te geven in geval van ongeluk.

  Verzekering

  Gelukkig gaat het bijna altijd goed en zijn ongelukjes vaak minimaal. Een blauwe plek hier en daar hoort er gewoon bij. Maar op skivakantie is het extra belangrijk om je verzekeringen goed voor elkaar te hebben. Mocht er dan een ongeluk gebeuren, dan kan je reisverzekering je helpen bij het regelen van een eventueel vervroegde terugreis. Daarnaast is het goed om een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kan namelijk van alles gebeuren ook voor je vakantie, het zou zonde zijn als je dan ook nog al het geld van je geboekte skivakantie kwijt zou zijn.

  Documenten

  Als laatste heb je een aantal documenten nodig. Je hebt voor het skiën een liftpas nodig, deze kun je online bestellen en in sommige gevallen al naar je thuis laten sturen. Hierdoor hoef je niet uren in de rij te staan in een druk skigebied. In Zwitserland en Oostenrijk heb je ook een vignet nodig om gebruik te mogen maken van de snelwegen. Deze kun je gemakkelijk in Nederland al kopen of bij een tankstation net voor de grens. Neem ook een extra betaalpas mee voor de zekerheid en vergeet je identiteitskaart of paspoort niet!

  Latest Posts

  Mis dit niet!