maandag, juli 22, 2024
More

  Laatste berichten

  In 6 stappen naar een nieuw interieur

  Bij de keuze voor een nieuw interieur ga je meestal niet over één nacht ijs. Veel dingen die je aankoopt kan je links laten liggen als je dat wilt; met je interieur wordt je elke dag opnieuw geconfronteerd. Daarnaast; aan de keuze voor nieuwe meubels hangt vaak een dusdanig prijskaartje dat je dit weloverwogen wilt doen. Zorg dus je goed voorbereid aan je tocht langs de meubelwinkels begint.

  1. Volg je gevoel

  Het klinkt wat afgezaagd, maar de wauw-factor is van groot belang waar het je interieur betreft. Die kan je krijgen van een bepaalde kleur in de kamer, van een verrassende indeling of van bepaalde meubels. We zijn allemaal wel eens ergens geweest waar we onder de indruk waren of zagen een tv programma of Woonmagazine met ideeën die ons enorm aanspreken. Neem die als basis om op voort te borduren.

  1. Orde scheppen

  Verzamel afbeeldingen van kleurstellingen, woonstijlen en meubels die jou aanspreken … deze plak je op een zogenaamd moodboard. Een collage waarop jij interieur-ideeën bijeenbrengt die jou aanspreken en gezamenlijk een inkijkje geven van jouw smaak. Omdat smaak persoonlijk is, doe je er goed aan ook de andere gezinsleden zo’n moodboard te laten maken. Want natuurlijk leven jullie samen, dus ieders smaak mag zeker meetellen!

  1. Prioriteiten stellen

  Iedereen kan zijn geld maar één keer uitgeven. dus is het belangrijk te bepalen waaraan je waarde hecht … Heb je echt elke dag behoefte aan comfort, een moment voor jezelf? Dan is voor jou wellicht een heerlijk bank of een relaxfauteuil van enorme meerwaarde. Maar misschien is de woonkamer voor jou vooral een plek om samen te komen en mensen te ontvangen; dan mag voor jou de nadruk liggen op een tafel waar je samen aan eet, spelletjes aan speelt of een drankje aan doet. Wellicht vind je dat sfeer meer zit in een kleur of verlichting; dan kan je ook daar voor een belangrijk deel op inzetten.

  1. Ga woonwinkelen

  Nu je voor jezelf al een beeld hebt welke kant je op wilt qua sfeer en meubels in je nieuwe interieur, volgt het leukste; ga gezellig woonwinkelen. Neem daar de tijd voor, zonder stress of druk om snel beslissingen te maken en maak kennis met meubels en opstellingen. Het is zeker raadzaam meerdere meubelwinkels aan te doen. Niet zozeer voor de keuze, maar vooral voor een goed gevoel. Nemen de adviseurs de tijd voor je, heb je het idee dat ze jouw wensen snappen … en natuurlijk, heb je een goed gevoel bij de prijs-kwaliteit verhouding.

  1. Laat je adviseren

  Je hebt zelf inmiddels al een heel goed beeld van wat je wilt, toch is het slim die door te nemen met een professional; de woonadviseur. Hij of zijn kan perfect inschatten wanneer een kamer ‘te vol’ of juist ‘te leeg’ wordt … welke meubels bij elkaar matchen en kan vaak met suggesties komen die de open eindjes die jij wellicht nog had aan elkaar knopen. Een goed advies is veel waard … maar het meest waardevol is jouw gevoel. Als je na het maken van je keuze een gat in de lucht kan springen van blijdschap, dan kan je er vanuit gaan dat je een keuze met je hart hebt gemaakt.

  1. En nu … genieten

  Natuurlijk zit er even levertijd op meubels, maar is alles binnen; dan kan het grote genieten beginnen. Je weet nooit 100% zeker dat de levering naar wens verloopt of alles onbeschadigd op zijn plek komt. Dus neem in je rondgang langs de meubelwinkels zeker mee dat je een winkel kiest die bekend staat om zijn goede service. Mond tot mondreclame is vaak betrouwbaar en bij wat kleinere familiebedrijven merk je vaak een grotere persoonlijke betrokkenheid.

  Latest Posts

  Mis dit niet!