zondag, april 14, 2024
More

  Laatste berichten

  Is een elektrische sfeerhaard goedkoper dan gas?

  Overweeg je om een elektrische sfeerhaard aan te schaffen? Een sfeerhaard zorgt niet alleen voor meer sfeer in de ruimte, maar geeft ook warmte af. Dit doet de haard niet door middel van gas of hout, maar door een verwarmingselement dat warme lucht in de ruimte blaast. Dit verwarmingselement werkt op elektriciteit en is daardoor energiezuinig. Maar is een elektrische sfeerhaard goedkoper dan gas? Je leest het hier!

  Wat kost een elektrische sfeerhaard?

  Wanneer je de kosten van een elektrische haard gaat vergelijken met die van een gashaard, is het belangrijk om rekening te houden met de aanschafprijs en de installatiekosten. Het aanschaffen van een elektrische haard kan een investering zijn. Echter, een sfeerhaard vereist geen rookkanaal of gasleiding. Daarom is de installatie in veel gevallen een stuk eenvoudiger en goedkoper dan een gashaard. 

  Hoeveel verbruikt een elektrische sfeerhaard?

  Een elektrische sfeerhaard werkt op elektriciteit. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en de haard begint te werken. Maar hoeveel verbruikt een sfeerhaard? Elektriciteit is in veel gevallen goedkoper dan gas. Het verbruik is afhankelijk van het soort haard en het energielabel. Tegenwoordig bevatten veel elektrische haarden energielabel A++ en zijn hierdoor erg energiezuinig. 

  Ook hangt het verbruik af van hoe lang je de haard aan laat staan en de grootte van de ruimte. Om een grote ruimte te verwarmen, heb je namelijk meer vermogen nodig. En meer vermogen betekent meer elektriciteit.

  sfeerhaardkopen

  Is een elektrische haard goedkoper dan gas?

  Maar wat is nu goedkoper? Een elektrische haard is ideaal voor het verwarmen van kleine ruimtes. Je kunt een sfeerhaard echter niet gebruiken voor het verwarmen van de hele woning, hiervoor zul je toch een gaskachel moeten gebruiken. Maar het is wel een mogelijkheid om een elektrische haard als bijverwarming te gebruiken in combinatie met gas. Zo bespaar je op de kosten van gas.

  Latest Posts

  Mis dit niet!