zondag, mei 19, 2024
More

  Laatste berichten

  Kan ik relatietherapie thuis volgen?

  Hebben jullie veel ruzie? Of heeft een verandering, zoals het krijgen van een kind of een carrièreswitch, een grote impact op jullie relatie? Dan kan het helpen om relatietherapie te volgen. Toch is het zoeken van professionele hulp bij relatieproblemen niet altijd makkelijk. Er worden moeilijke onderwerpen besproken en je wilt liever geen bekenden tegenkomen in de wachtkamer. Gelukkig is het mogelijk om relatietherapie thuis te volgen. Lees hier wat de voordelen zijn van relatietherapie vanuit huis en ontdek hoe het precies werkt.

  Online relatietherapie vanuit huis

  Tegenwoordig doen we alles via het internet. Waarom dan ook geen relatietherapie? Diverse psychologen bieden online therapie via beveiligd beeldbellen. Dit betekent dat koppels vanuit huis toegang kunnen krijgen tot professionele hulp. Ze hoeven de deur niet uit en kunnen gewoon vanuit hun eigen vertrouwde omgeving praten over persoonlijke problemen. Dit zorgt ervoor dat koppels zich meer op hun gemak voelen en open en eerlijk durven praten.

  Voor- en nadelen relatietherapie thuis

  Relatietherapie vanuit huis biedt verschillende voordelen. Zo kan de comfortabele setting de communicatie tussen partners bevorderen. Daarnaast kan het de drempel verlagen voor mensen die het zoeken van professionele hulp een grote stap vinden.

  Voordelen:

  • Comfortabele setting
  • Laagdrempelige manier van hulp zoeken
  • Geen reistijd

  Een nadeel van relatietherapie thuis is dat de huiselijke omgeving soms afleidend kan zijn. Vooral als je kinderen thuis hebt. Daarom is het belangrijk om de therapie altijd vanuit een rustige omgeving te volgen.

  Voor wie is het geschikt?

  Relatietherapie thuis is geschikt voor iedereen die liever vanuit een vertrouwde omgeving over persoonlijke problemen wil praten. Maar het is extra praktisch wanneer jij en je partner niet samenwonen of een langeafstandsrelatie hebben. Jullie hoeven namelijk niet te reizen naar een relatietherapeut. Ook wanneer jullie in het buitenland verblijven maar wel graag therapie in het Nederlands willen volgen, is online relatietherapie ideaal. 

  Latest Posts

  Mis dit niet!