zondag, mei 19, 2024
More

  Laatste berichten

  Laminaat voor bij u thuis

  Laminaat is al jaren een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Er zijn veel redenen waarom mensen voor laminaat kiezen, zoals de grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen (denk bijvoorbeeld aan visgraat laminaat) en het feit dat het een duurzame vloer is. De meest voorkomende klassen zijn 23/31, 32 en 33, waarbij de hoogste klasse de grootste slijtvastheid heeft. Klasse 23/31 wordt aanbevolen voor normaal gebruik in een gemiddeld huishouden en klasse 33 in gebieden met constant veel verkeer, zoals winkelcentra of kantoorgebouwen.

  Voor- en nadelen van laminaat

  Laminaatvloeren zijn een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar en duurzaam vloermateriaal. Laminaatvloeren zijn gemaakt van samengestelde materialen, wat betekent dat ze tegen een stootje kunnen. Bovendien is laminaat verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en stijlen, zodat u de perfecte vloer kunt vinden die bij uw interieur past.

  Daarbij is in tegenstelling tot een houten vloer een laminaatvloer bestendig tegen butsen en krassen. U kunt dus zorgeloos met hakken aan door uw huis lopen! Laminaat kan wat dat betreft echt wel tegen een stootje. Echter, wees er wel van bewust dat laminaat vervangen moet worden als het stuk gaat. Repareren heeft in veel gevallen niet echt zin.

  De kracht van een ondervloer

  De installatie van een ondervloer kan een goede manier zijn om het geluidsniveau in uw huis te verminderen. Door een ondervloer tussen de ondervloer en de laminaatvloer te leggen, creëert u een barrière tussen de twee oppervlakken die loopgeluiden helpt te dempen. Bovendien bieden ondervloeren isolatie voor uw huis en kunnen ze helpen beschermen tegen opstijgend vocht. Dus als u op zoek bent naar een manier om uw huis stiller en comfortabeler te maken, overweeg dan vandaag nog een ondervloer te installeren.

  Het verschil in materiaal

  Het is een veel voorkomende misvatting dat goede laminaatvloeren niet te onderscheiden zijn van echte houten vloeren. In feite zijn er verschillende belangrijke verschillen tussen de twee materialen. Zo is een houten vloer gemaakt van natuurlijk hout, terwijl een laminaatvloer een harde kunststof toplaag heeft waarop een houtmotief is gedrukt. De basis bestaat meestal uit een onderkant van geperste houtvezels (mdf). Laminaat betekent ook meerdere lagen op elkaar, wat betekent dat het andere eigenschappen heeft dan de natuurlijke variant.

  Latest Posts

  Mis dit niet!