dinsdag, juli 16, 2024
More

  Laatste berichten

  Met wie kan ik praten over seksuele problemen?

  Seksuele problemen komen vaker voor dan je misschien denkt. Vrijwel ieder volwassen persoon heeft wel eens een vraag over seksualiteit en seks. Toch kan het bespreken van seksuele problemen een uitdaging zijn. Je schaamt je, maar je wilt het probleem wel graag oplossen. Bij wie kun je dan terecht? Er zijn verschillende professionals en instanties waar je heen kunt bij vragen of problemen op het gebied van seksualiteit. In deze blog vertellen we je met wie je vertrouwelijk kunt praten. 

  1. De huisarts

  Wanneer je bent gevallen of een blessure hebt opgelopen, ga je direct naar de huisarts. Maar waarom doen we dit niet bij seksuele problemen? Seksuele problemen kunnen net zo vervelend zijn als lichamelijke beperkingen, en daarom is het belangrijk om hulp te zoeken. Je kunt alles met een huisarts bespreken en niets is gek of raar. Hij/zij geeft je medisch advies en kan je eventueel doorverwijzen naar een andere professional, zoals een gynaecoloog, psycholoog of seksuoloog.  

  2. Een seksuoloog

  Een seksuoloog is gespecialiseerd in het behandelen van problemen op het gebied van seksuele gezondheid. Ze kunnen verschillende seksuele problemen behandelen waaronder erectieproblemen, pijn bij het vrijen, verschillen in verlangens en relatieproblemen. Een seksuoloog helpt je bij het vinden van de achterliggende oorzaak van jouw problemen en geeft je persoonlijk advies. 

  Liever niet naar een fysieke praktijk? Je kunt ook online praten met een seksuoloog bij Seksuoloog.online, ook anoniem!

  3. Relatietherapeut

  Hebben seksuele problemen invloed op je relatie? Of zijn er problemen op het gebied van seks ontstaan door veranderingen in je relatie? Dan kan je naar een relatietherapeut gaan. Dit kan individueel, maar ook samen met je partner. Een relatietherapeut helpt koppels om communicatieproblemen op te lossen, intimiteit te verbeteren en de algehele relatie te versterken. Bovendien hebben relatieproblemen en seksuele problemen vaak veel invloed op elkaar.

  Latest Posts

  Mis dit niet!