woensdag, april 17, 2024
More

  Laatste berichten

  Wist je dat Bali ’s werelds grootste variëteit aan flora heeft…

  Bali is een Indonesisch eiland en ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het eiland heeft ongeveer vier miljoen inwoners en is erg geliefd onder backpackers. Bali is zelfs een van de meest populaire bestemmingen van Zuidoost-Azië. Veel backpackers reizen naar het gebied vanwege de prachtige natuur, het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking. Je kunt er van alles zien: van vulkanen tot parelwitte stranden. Om deze reden trekken veel backpackers naar het gebied (bron 1).

  Grote variatie aan flora en fauna

  Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en is een land met een grote oppervlakte. Tussen Bali en Lombok ligt de Wallace-lijn. Dit is een denkbeeldige lijn die de overgang tussen de Aziatische en Australische dier- en plantsoorten weergeeft. Deze lijn wordt gezien als de scheidingslijn tussen Azië en Oceanië (bron 2). Aangezien Bali dichtbij deze Wallace-lijn ligt, vind je een grote variatie aan flora en fauna op het eiland. Je ziet er dus allerlei verschillende plantensoorten, maar ook kun je er kangoeroes of andere speciale diersoorten tegenkomen (bron 3).

  De natuur op Bali

  De flora en fauna op Bali zijn een mix van zowel Aziatische als Australische soorten. De kustlijn wordt omringd door tropische zeeën die bijdragen aan de grote variëteit aan natuur. Indonesië heeft niet alleen stranden en duinen, maar ook bossen, koraalriffen en moddervlaktes. Dieren die je er onder andere kunt spotten zijn luipaarden, herten, slangen, schildpadden, apen en gekko’s. Ben je bang voor spinnen? Op Bali kun je ook grote spinnen tegenkomen (bron 4).

  Bali flora en fauna

  Bali Barat National Park

  Een groot deel van West-Bali bestaat uit het Barat National Park. Dit park van 190 vierkante kilometer bestaat niet alleen uit regenwouden, maar ook uit savanne, bossen, zandstranden, koraalriffen en vulkanen. Bovendien zie je er allerlei verschillende dieren, zoals luipaarden, slangen, hagedissen en apen. Ben je een echte vogelliefhebber? Dan is dit park het bezoeken zeker waard. Het is namelijk sinds kort mogelijk om de zeldzame witte Balispreeuw te spotten. Daarnaast huizen er nog 160 andere verschillende vogelsoorten (bron 5). 

  Wist je dat het Barat National Park de enige plek op Bali is waar je zowel de zonsopgang als zonsondergang kan bekijken? 

  Verschillende soorten vogels 

  Op Bali vind je niet alleen kangoeroes en luipaarden, maar ook is het eiland zeer rijk aan vogels. Er zijn meer dan 300 verschillende vogels te spotten, waaronder pelikanen, papegaaien en paradijsvogels. In het Bali Bird Park ten noorden van Denpasar zie je de mooiste Indonesische vogels ter wereld. Je komt terecht in een botanisch landschap met prachtige planten en bloemen. Niet alleen vliegen er vogels rond, ook zie je talrijke vlinders. Vlakbij de stad Tabanan kun je het Bali Butterfly Park bezoeken. Bekijk hier de grootste vlinders ter wereld. Ze zijn soms wel 28 centimeter groot!

  Bronnen:

  1: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bali_(eiland)

  2: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wallacelijn

  3: https://www.reisomdewereld.nl/wereld/indonesie/

  4: https://www.spottingwildlife.com/flora-en-fauna-van-indonesie.html

  5: https://www.klm.com/destinations/be/nl/article/balinese-nature-at-a-glance

  Latest Posts

  Mis dit niet!