vrijdag, juni 14, 2024
More

  Laatste berichten

  Wist je dat er naast de bikini ook een tankini bestaat?

  De meest bekende zwemkleding voor vrouwen zijn badpakken en bikini’s. Maar wist je dat er nog een andere variant bestaat? We hebben het over de tankini. Wist je dat het vandaag de dag populaire tweedelige tankini-zwempak helemaal teruggaat tot het oude Rome? Hoewel moderne tankini’s pas in de jaren 1990 opkwamen, is deze zwemkleding al heel lang geleden uitgevonden!

  De Romeinen en de tankini

  De Romeinen waren er dol op om in hun vrije tijd te baden en zich te vermaken in het water, vooral vrouwen die in die tijd de oude Romeinse badhuizen bezochten. Voor het comfort tijdens het baden droegen vrouwen meestal tuniekachtige kledingstukken die leken op wat we nu tankini’s noemen. Ze bedekten het bovenlichaam, de buik en het onderlichaam met losse stoffen mouwen voor flexibiliteit terwijl ze genoten van ontspanning in het water.

  tankini kopen

  De moderne tankini word weer populairder

  De moderne tankini’s zoals we die nu kennen, zijn echter later ontstaan. Hun doel is om vrouwen stijl en comfort te geven met meer bedekking dan traditionele bikini’s; een belangrijk verschil tussen tankini’s en bikini’s is het bovenstuk: terwijl bikini’s bh-achtige voorpanelen hebben, lijken tankinitopjes op tanktopjes of mouwloze shirts.

  Tankini’s stegen snel in populariteit tijdens de jaren 90 en 2000 toen vrouwen op zoek gingen naar zwemkleding die hen meer zelfvertrouwen gaf, vooral diegenen die zich niet helemaal op hun gemak voelden in bikini’s. Een tankini gaf vrouwen precies die optie die ze nodig hadden. Een tankini gaf vrouwen precies die optie zonder te veel huid te laten zien tijdens het zonnebaden in de oceaan of het zwembad.

  Tankini’s zijn al lang geliefde mode-items onder volwassen vrouwen, maar nu is hun populariteit zich zelfs aan het uitbreiden naar kinderkleding. Ouders vinden ze vooral ideaal als kleding voor in het water terwijl ze hun dochters extra bescherming tegen de zon bieden.

  Een tankini of een bikini kopen?

  Tankini’s zijn een van de meest veelzijdige zwemkledingstijlen. Ze bieden niet alleen meer bedekking dan bikini’s, maar ze kunnen net als tweedelige zwemkleding vrij worden aangepast en bewogen. Bovendien maakt hun rekbare bovenkant de tankini geschikt voor verschillende lichaamstypes.

  Tankini’s hebben een enorm positief verschil gemaakt als het gaat om body positivity en het accepteren van alle vormen en maten vrouwen. Modemerken begonnen al snel tankini’s aan te bieden in verschillende stijlen, kleuren en patronen voor verschillende lichaamstypes om iets te vinden dat zowel persoonlijkheid als stijl weerspiegelde.

  Al met al heeft de tankini opmerkelijke veranderingen ondergaan sinds zijn eerste verschijning in het oude Rome. Vandaag de dag is het nog steeds een geliefd stuk zwemkleding geliefd bij vrouwen van alle leeftijden. Het maakt niet uit welke optie het beste bij jouw levensstijl past; voor een moeiteloze combinatie van stijl en gemak kan je overwegen om de tankini te dragen!

  Latest Posts

  Mis dit niet!