vrijdag, juni 14, 2024
More

  Laatste berichten

  Wist je dat iedereen een eigen WordPress website kan maken?

  WordPress, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het CMS wat ontstaan is om mee te bloggen is uitgegroeid tot het meest gebruikte CMS ter wereld om websites mee te ontwikkelen. WordPress is na mate de jaren verstreken ook sterk verbeterd en tegenwoordig kan iedereen, zelfs zonder technische kennis, een eigen WordPress website maken. Misschien heb je een klein zetjes nodig van wat je nodig hebt om hiermee te starten en daar helpen je graag bij. Nog een leuk feitje voordat we verder gaan.

  Wist je dat meer dan 43% van alle websites op het internet ontwikkeld zijn met WordPress?

  Waar moet je starten voor het ontwikkelen van een eigen WordPress website?

  Wij zijn er van overtuigd dat tegenwoordig iedereen die er een beetje tijd en energie in steekt in staat is om een eigen WordPress website te maken. Je moet alleen weten waar je moet beginnen en vanaf dat punt kun je ontzettend veel zelf doen en zo je eigen WordPress website maken.

  1)      Bedenk en registreer een domeinnaam bij een hosting provider

  Een naam en domeinnaam voor je website is natuurlijk erg belangrijk. Een domeinnaam registreren doe je bij een hosting provider. Hier kun je verschillende extensies van domeinnamen registreren. Bijvoorbeeld een .NL, een .COM of een .EU. Is de doelgroep van je website voornamelijk gefocust in Nederland dan adviseren we je om een .NL domeinnaam te registreren. Ga je meer internationaal dan is een .COM beter. Neem bij het registreren van een domeinnaam ook stap 2 (hieronder) al mee in je overweging. Het is namelijk fijn en makkelijk als je domeinnaam en website hosting pakket bij de zelfde partij zijn ondergebracht.

  2)      Regel een goede hosting provider voor je website

  Een goede hosting provider is essentieel voor je website en om deze 24/7 online en bereikbaar te houden voor bezoekers. Zonder hosting provider is het ook erg ingewikkeld om aan je nieuwe WordPress website te werken. Ga dus op zoek naar een goede hosting provider en het liefst een hosting provider die WordPress hosting aanbiedt. Hosting providers die WordPress hosting aanbieden die installeren vaak WordPress al bij de aanschaf van je WordPress hosting pakket. Dan kun je daarna direct aan de slag met de ontwikkeling van je nieuwe WordPress website.

  3)      Kies een geschikt thema voor je WordPress website

  Er zijn duizenden thema’s die je kunt gebruiken als basis voor je nieuwe WordPress website. Een geschikt thema kiezen kan lastig zijn maar het is wel belangrijk om hier vooraf goed over na te denken. Ons advies is om wel voor een betaald thema te kiezen voor je WordPress website. Kijk daarom op websites als ThemeForest. Hier heb je ontzettend veel betaalde WordPress thema’s die je voor relatief weinig geld kunt aanschaffen. Daarna kun je vaak al snel starten met vooraf gemaakte templates die je kunt gebruiken van het thema. Zo kun je al snel een goede basis neerzetten voor je eigen WordPress website.

  4)      Zoek en installeer plug-ins die je website ten goede komen

  WordPress heeft duizenden plug-ins die je op je website kunt installeren die extra functionaliteiten toevoegen aan je WordPress website. Denk bijvoorbeeld aan plug-ins die het mogelijk maken om een contactformulier toe te voegen aan je WordPress website. Met deze plug-ins kunnen bezoekers dus een formulier invullen op je website en contact met je opzoeken. Super handig als ze iets willen weten. Naast plug-ins voor contactformulieren zijn er nog duizenden andere plug-ins om je website te verbeteren of uit te breiden.

  Kan jij een eigen WordPress website maken?

  Natuurlijk kun je dat! Mocht je toch nog twijfelen dan kun je ook eens een kijkje nemen op Eigenwebsitemaken.nl. Een eigen WordPress website maken moet dus wel lukken met alle informatie die je hier kunt vinden.

  Latest Posts

  Mis dit niet!