vrijdag, juni 14, 2024
More

  Laatste berichten

  Wist je dat je planten sneller groeien onder een kweeklamp?

  In Nederland kun je helaas niet het hele jaar door planten kweken. Tenminste, niet buitenshuis. Daar is ons klimaat simpelweg te koud voor. Maar je kunt planten en gewassen wel binnen laten groeien. Als je dit wilt doen, is het belangrijk om de juiste omstandigheden te creëren zodat de plant kan groeien en bloeien. Hoe kun je dit nu het beste doen? Door kweeklampen te gebruiken! Wist je dat planten sneller groeien onder een kweeklamp? In deze blog leggen we uit waarom en hoe deze lampen voor een versnelde groei kunnen zorgen. 

  Waarom een kweeklamp gebruiken?

  Kweeklampen zijn al jarenlang populair bij indoor kwekers. Of je nu gewassen of stekjes groeit; het is belangrijk dat je planten genoeg licht krijgen. Wanneer planten buiten groeien, krijgen ze al het benodigde licht binnen via de zon. Binnen werkt dit net even anders. Aangezien de zon binnen niet schijnt, zul je het zonlicht moeten nabootsen voor een optimale groei. En dit doe je met kweeklampen.

  Kweeklampen bieden licht dat volledig is afgestemd op de behoeften van de plant. Hierdoor kunnen je planten of gewassen het hele jaar door groeien en bloeien.

  kweken

  Aanpassing van het lichtspectrum

  Door een kweeklamp te gebruiken, ontvangen je planten het hele jaar door de gewenste hoeveelheid licht. Wist je dat kweeklampen kunnen worden aangepast naar de behoeften van de plant? Zo kun je de lichtintensiteit en -kleur helemaal zelf bepalen, afhankelijk van de groei- of bloeifase van de plant. Voor de groeifase kun je het lichtspectrum aanpassen naar blauw licht, terwijl tijdens de groeifase rood licht een stuk belangrijker is.

  Kweeklampen bestellen

  Met kweeklampen kun je het hele jaar door planten kweken. Zo kun je bijvoorbeeld het groeiseizoen verlengen. Je hebt de volledige controle over het licht en kunt zo je planten sneller laten groeien. Of je nu een ervaren kweker bent of net begint: kweeklampen zijn simpel in gebruik en geschikt voor iedereen. Je kunt heel eenvoudig led kweeklampen online bestellen bij Kweeklampenkopen.nl.

  Latest Posts

  Mis dit niet!