zondag, mei 19, 2024
More

  Laatste berichten

  Wist je dat niet alle parasols evengoed beschermen tegen de zon?

  Een parasol is bedoeld om je te beschermen tegen de zon tijdens de warme zomerdagen. Zeker door de opwarming van de aarde, en de daardoor warmere zomers, is het belangrijk een goede parasol aan te schaffen om je te beschermen. Toch bestaat er de kans dat je niet volledig beschermt bent tegen UV-stralen. Het is daarom belangrijk dat je je in de schaduw altijd blijft insmeren. Door de reflectie met luchtdeeltjes komt UV-straling op je huid. Een parasol beschermt, echter niet voldoende. Gelukkig zijn er verschillende parasols beschikbaar. Zo zijn er balkonparasols, deze hebben meestal een kleiner oppervlak. Ook zijn er grotere staande parasols en ook zweefparasols. Hoe groter het doek, hoe meer schaduw er is. Wanneer de parasols kantelbaar zijn, creëren deze een groter schaduwoppervlak. Dat is een fijn pluspunt.

  Wat is UPF?

  De hoeveelheid bescherming die een parasol biedt wordt uitgedrukt in UPF. Elke soort parasoldoek heeft andere eigenschappen en bieden daardoor ook andere bescherming. Daarom is het ook belangrijk dat je informatie vraagt aan een deskundige. Op deze manier zoek je met de juiste informatie naar een geschikte parasol.

  UPF staat voor Ultraviolet Protection Factor van stoffen. Dit wordt weer uitgedrukt in waardes die de sterkte van de bescherming weergeven. Hoe hoger de waarde hoe betere bescherming het materiaal biedt. Een UPF van 50 wil zeggen dat het slechts 1/50e van de UV-straling doorlaat, dit is slechts 2%. Hierdoor ben je 98% beschermd tegen de zon. Dit is het hoogst mogelijke UPF-waarde.

  De voor en nadelen van UV-straling

  Indien je niet goed beschermt bent met een zonnefactor kan het voorkomen dat je verbrand. Op dit moment verwijden de bloedvaatjes en wordt de huid rood. Een ander effect is de vermindering in werking van het immuunsysteem. Dit komt doordat de verbranding een remmende werking heeft op het immuunsysteem waardoor virussen heftiger worden.

  Als er wordt gesproken over UV-straling dan komen meestal de negatieve aspecten naar voren. Echter heeft het natuurlijk ook voordelen. UV-licht brengt stofwisseling op gang en stimuleert de aanmaak van het belangrijke vitamine-D. Voldoende zonlicht per dag is dus belangrijk voor een goede gezondheid. Het is echter wel belangrijk dat hier verantwoord mee om te gaan. Blijf jezelf insmeren met zonnebrandcrème en blijf op piekuren onder een parasol.

  Polyester parasoldoeken

  Polyester is een kunststofvezel waar veel parasoldoeken van zijn gemaakt. De UPF-waarde kan variëren tussen de 15 en 50+. Ben je nou op zoek naar een goede parasol? Kees Smit Tuinmeubelen is één van de winkels waar veel parasoldoeken van polyester zijn en een UPF-waarde van 50+ hebben. Dit biedt dus een goede bescherming tegen UV-straling.

  Polyester is een stevig materiaalsoort dat gemakkelijk schoon te houden is. Tevens houdt het ook lang water tegen. Echter is het natuurlijk geen paraplu en zullen na een grote bui waterdruppels door de genaaide draden komen. Gebruik hem daarom enkel als parasol en gebruik een beschermhoes wanneer je de parasol niet gebruikt. Dit gaat verkleuring tegen.

  Ook bij polyester parasoldoeken zit onderling verschil. Vraag daarom aan een deskundige welke stofklasse het parasoldoek heeft dat je wenst. Hoe hoger de stofklasse, des te dichter het doek en hoe beter de bescherming. Kies ondanks de dichtheid van het doek toch ook altijd voor een goede zonnefactor wanneer je buiten in de zon, of schaduw, bent.

  Latest Posts

  Mis dit niet!