maandag, juli 22, 2024
More

  Laatste berichten

  Zo maak je een uitgebreid én lekker zomers ontbijt – perfect voor de zondag!

  Op een zomerdag lekker ontbijten in de tuin of op het balkon? Wat is dát genieten. Zeker als je voor een uitgebreid ontbijtje gaat, op een luie zondag bijvoorbeeld. Ook het ontbijt kan een zomers thema kennen, als je de juiste benodigdheden in huis haalt. Dit zijn onze tips.

  Koffie

  Geen ontbijt zonder koffie! Je kunt lekkere koffie kopen voor het ontbijtje. Zo pak je namelijk nog net wat meer uit. Ken je bijvoorbeeld illy koffie al? Een heerlijke keuze als je op zoek bent naar de echte Italiaanse koffiesmaak. Maak er een zwarte koffie mee, of combineer het met melk – trakteer jezelf en je gasten eens op een cappuccino, om maar iets te noemen. Als het ’s ochtends al erg warm is buiten, kun je trouwens ook gaan voor een ijskoffie. Zoek je favoriete bereidingswijze op, en smul van dit verkoelende drankje.

  Home made ijsthee

  Over verkoelende drankjes gesproken! Daar gaan we natuurlijk nog even over door, omdat verkoeling wel wenselijk is op warme zomerdagen. Maak een grote kan home made ijsthee en zet deze op de ontbijttafel. De thee kun je ’s avonds al laten trekken: hier heb je namelijk heet water bij nodig, dat je vervolgens laat afkoelen. Anders bevat de thee te weinig smaak. Gebruik gewone zwarte thee of probeer juist een smaakje uit. Na een nacht koelen in de koelkast stop je er muntblaadjes en schijfjes citroen bij, samen met een heleboel ijsklontjes. Zo simpel is het!

  Sapje

  Wil je nog meer drinken op tafel zetten? Ook een sapje is heerlijk. Het liefst natuurlijk zelfgemaakt, in een juicer of blender. Zo is het sapje namelijk écht vers, wat het lekkerst smaakt. Maar als je geen zin hebt om hiermee aan de slag te gaan, kun je tevens aan een kant-en-klaar sapje denken. In een zomerse smaak, met mango of aardbeien bijvoorbeeld!

  Zomerfruit

  Zet ook zomerfruit op tafel, gesneden en gemengd in een mooie schaal. Waar je uit kunt kiezen? Er zijn genoeg opties: veel fruit groeit in de zomer en is heerlijk van smaak. Combineer aardbeien, bosbessen en frambozen. Of denk aan exotisch fruit, zoals mango of meloen.

  koffie

  Yoghurt met rabarber

  Rabarber wordt door veel mensen ook gezien als een zomerse versnapering. Je kunt gewoon zo een bakje rabarber eten, zonder iets extra’s. Snijd de stengels in stukken, kook dit tien minuten en voeg wat suiker toe. Dat smaakt eigenlijk al hartstikke goed! Wil je echter dat het wat meer vullend is? Combineer rabarber dan met yoghurt. Dit maakt het geheel ook wat frisser. Voor meer bite voeg je crumble toe.

  Pannenkoek met fruit

  Hoewel je kunt ontbijten met broodjes, is het wel feestelijker om voor pannenkoeken te kiezen. Je moet er even de tijd voor nemen qua bereiding, maar ze smaken overheerlijk. En pannenkoeken zijn ook nog eens lekker luchtig, wat ideaal is in de zomer. Gooi er aardbeien en poedersuiker op: en je zomerse ontbijtje is compleet.

  Latest Posts

  Mis dit niet!