dinsdag, juli 16, 2024
More

  Laatste berichten

  Zo zorg je voor de juiste medewerkers

  Het kan een enorme klus zijn om de juiste medewerkers te vinden. Je wilt natuurlijk dat de medewerkers passen bij het bedrijf, maar ook dat ze de juiste kennis en ervaring hebben. Dat is waarom het zo belangrijk is om potentiële werknemers van tevoren te screenen. Pre-screening is effectief, omdat je dan eigenlijk al enigszins weet waar je als bedrijf aan toe bent. Het is namelijk zonde dat je er pas gaandeweg achter komt dat een werknemer niet in het bedrijf past. Het kan natuurlijk nog steeds een uitdaging zijn om de juiste fit te vinden, maar het gaat in ieder geval een stuk makkelijker op deze manier. Wil jij weten wat pre-screening en dus ook signum interfocus zo effectief maakt? Lees snel verder. 

  Pre-screening en waar het voor dient

  Maar waar dienen pre-screening en signum interfocus dan precies voor? Dat is heel simpel. Gebruik maken van pre-screening zorgt ervoor dat je een beter idee krijgt van de geschiktheid van een potentiële werknemer. Er wordt gekeken naar de achtergrond van een persoon, waardoor je er vanzelf achter komt of er een match is of juist niet. Maar waar wordt er dan naar gekeken? Eigenlijk naar van alles. Waar heeft de persoon gewerkt? Heeft de desbetreffende persoon een strafblad? Wat voor kennis en ervaring heeft de persoon? Past de houding van de kandidaat bij de visie van het bedrijf? Dit zijn allemaal dingen waar je aan moet denken. 

  Waarom is employment screening cruciaal voor je bedrijf?

  Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk voor je bedrijf? Pre-screening is cruciaal, omdat dit eigenlijk een van de weinig manieren is om erachter te komen of je de juiste medewerker in huis haalt. Vaak denken mensen dat dit alleen gaat om mensen die je lang in dienst wilt hebben. Toch is dit niet per se het geval. Tegenwoordig wordt er namelijk ook een screening gedaan voor mensen die graag stage zouden willen lopen bij het bedrijf. Het proces moet zo soepel mogelijk verlopen en dat kan alleen met de juiste mensen. Echter moet je niet vergeten om vooraf een duidelijk beeld te hebben van wat voor medewerker je zoekt. 

  Het belang van de verzameling van gegevens over potentiële medewerkers

  Je kan jezelf flink in de vingers snijden als je niet duidelijk voor je hebt wat de ideale kandidaat is. Heb je dit wel goed voor je? Dan is het de bedoeling dat je begint aan de pre-screening. Dit is makkelijker dan je denkt. Eigenlijk is het enige wat je moet doen het verzamelen van gegevens. Je kunt aan de hand van de criteria die je hebt bepalen of het een match is of niet. Toch kan het gevaar wel zijn dat je snel en vooroordeel hebt. Twijfel je? Nodig dan gewoon iemand op gesprek uit. Het zou zonde zijn als je iemand niet in huis haalt, omdat je simpelweg een vooroordeel hebt. 

  Je bedrijf en medewerkers altijd blijven helpen

  Wat mensen soms vergeten, is dat je werknemers eigenlijk de basis zijn van je bedrijf. Ze oefenen veel invloed uit op het bedrijf, maar worden aan de andere kant ook beïnvloed. Je medewerkers zijn niet voor niets rechtstreeks betrokken door het beleid dat je voert. Zorg er dus voor dat je ten alle tijden rekening houdt met hun belangen. Soms moet je natuurlijk een compromis sluiten, omdat het even niet anders kan. Toch is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat medewerkers er niet onder lijden.

  Latest Posts

  Mis dit niet!